miercuri, 10 februarie 2010

Traseul Cetăţilor Dacice în trei paşi

De anul acesta, turiştii care vor ajunge în judeţul Alba vor avea la dispoziţie un traseu al Cetăţilor Dacice.

Proiectul autorităţilor judeţene din Alba va cuprinde, în primă fază, cetăţile de la Piatra Craivei şi de la Căpâlna, urmând ca pe viitor să fie inclusă în circuit şi cetatea de la Cugir.

Monumente din Patrimoniul UNESCO

Iniţiativa a venit ca urmare a succesului de care s-a bucurat Festivalul Cetăţilor Dacice, organizat anual în luna iunie, în preajma sărbătorii de Sânziene.

„Traseul va cuprinde cetăţile dacice care au potenţial. La cetatea dacică de la Cugir e un deal acum, n-ai ce vedea deocamdată. Dar la Piatra Craivei şi cetatea de la Căpâlna, care este în patrimoniul UNESCO, se pot crea produse turistice, care să includă vizitarea acestor ce tăţi. În ce priveşte dezvoltarea efectivă a acestui produs, poate să cuprindă nu numai cetăţile respective, poate să treacă prin municipiul Alba-Iulia, de exemplu. Iar în zonele res pective vom crea o mică infrastructură, cu drum de acces bine semnalizat, dar şi cu scaune şi mese pentru ca oamenii să poată merge în drumeţie să vadă cetăţile. Vom încerca pe cât posibil să facem nişte restaurări şi vom implica şi Muzeul Naţional al Unirii în acest proiect”, afirmă Dan Popescu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

Continuarea in EVZ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu